PonudbaStriženje psov v našem salonu poteka po pasemskih standardih FCI, vedno pa so na prvem mestu želje lastnikov. Pri svojem delu uporabljamo profesionalno opremo, ki je psu neškodljiva in varna.

Poznamo različne načine striženja psov:

Striženje z električnim strojčkom, z nastavki za rezanje dlake vse od 0,1 cm pa do 2,5 cm. To je najbolj pogosto uporabljena metoda striženja.

Striženje psov z škarjami, s katerimi pridobimo želeno obliko psa.

Striženje psov z efilirkami. To so posebne škarje s katerimi psu dlako samo redčimo, ne da bi mu preveč spremenili prvotni videz.

Z rednim striženjem lahko pri nekaterih pasmah preprečimo težave z očmi. Če je dlaka predolga  jim lahko draži oči in tako se iz njih cedi temen lepljiv izcedek. Dlako je potrebno postriči in razredčiti, da preprečimo nastanek očesnega izcedka in da pes bolje vidi.

Dlake na uhljih in gobcu se prirezujejo s škarjami.

Dolgodlakim psom je potrebno prirezati dlako med blazinicami na šapah. S tem preprečimo da bi se dlaka zavozlala in vašemu kužku povzročila bolečine in razne infekcije. Priporočljivo jo je porezati tudi zato, da vaši psi ne prinašajo umazanije v hišo.

Včasih je treba zaradi čistoče prirezati dlako okrog spolovil, pametno pa je tudi, da imajo psi okoli zadnjične odprtine dlako kratko postriženo, da se dlaka po opravljeni potrebi ali izcetku analnih žlez preveč ne sprime.

Striženje muck priporočamo samo v nujnem primeru ko je mačka popolnoma zavozlana in jo je nemogoče razčesati. Mačke se ne striže z škarjami ali efilirkami. Edina varna metoda striženja mačk je striženje z strojčkom in nastavkom 0,1 cm. Mačkam se zaradi občutljivosti ne sme striči po glavi, spodnjem delu tačk in konici repa.

Ob prvem obisku si pridobite KARTICO ZVESTOBE, ki vam po vsakem 5 kopanju, trimanju ali striženju podari GRATIS KOPANJENa vprašanje “Kako pogosto naj kopam psa?” preprosto ni odgovora. Umazanega psa, ki smrdi, je potrebno skopati. Le čist in urejen kuža je zdrav kuža. Mnoge pse je potrebno pogosteje kopati poleti, druge je treba  redno kopati vsak mesec, le malo psov pa je treba skopati večkrat na mesec.

Vsa kopanja psov in mačk v našem salonu opravljamo s posebej izbranimi šamponi glede na vrsto dlake in kože. Uporabljamo naravne, biološko razgradljive šampone prilagojene pasjemu ali mačjemu PH, ki ne razmastijo in ne poškodujejo dlake in kože.  Po kopanju jih posušimo naravno ali s pomočjo sušilca.

Ob prvem obisku si pridobite KARTICO ZVESTOBE, ki vam po vsakem 5 kopanju, trimanju ali striženju podari GRATIS KOPANJEPri nekaterih pasmah, predvsem z resasto dlako je trimanje poseg, s katerim izboljšamo kakovost dlake psa. Trimanje je posebna metoda, ki pomeni odstranjevanje odvečne dlake z trimerji in ne krajšanje dlake z strojčkom ali škarjami. Trima se samo določene pasme psov. Tiste, ki imajo dlako »resasto«, kot npr:  šnavcer, Jack russel terier, airedalski terier …..

Lastnikom psov, ki jih je potrebno trimati priporočamo, da to redno opravljajo na vsake dva do tri mesece. V primeru da tega ne opravljajo redno je odstranjevanje dlake lahko dolgotrajen in za kuža zelo naporen postopek.

Ob prvem obisku si pridobite KARTICO ZVESTOBE, ki vam po vsakem 5 kopanju, trimanju ali striženju podari GRATIS KOPANJERedno česanje vašega kuža ali mucka je zelo pomembno. Z česanjem odstranimo umazanijo in s tem preprečujemo nastajanje vozlov. Hkrati  pa s krtačenjem psu nudimo tudi prijetno masažo, kar blagodejno vpliva na njegovo počutje in uravnava naravna olja v koži, ki dlaki dajejo sijaj in zdrav videz.  Česanje in krtačenje opravimo na prijeten način s profesionalno opremo, prilagojeno vrsti dlake. Izbira krtače je odvisna od strukture, kvalitete in dolžine dlake.

Pomembno je, da psa ne počešemo samo ‘po vrhu’, ampak temeljito, vse do kože. To dosežemo tako, da psa češemo po plasteh. Vedno najprej razčešemo spodnjo plast dlake, medtem ko z drugo roko odstremo zgornjo plast, nato razčešemo plast ki je više in še više in še više, dokler ni pes po eni strani popolnoma počesan. Posebno pozornost namenimo predelom okrog vratu (ovratnica močno pripomore, da se dlaka hitreje vozlja), pod pazduho, pri komolcih in okrog repa. Da preverimo ali smo delo temeljito opravili, vzamemo glavnik in ko ta gladko zdrsne skozi dlako, je delo dobro opravljeno. Enak postopek ponovimo še na drugi strani.Nega tačk in blazinic je pomemben vsakodnevni del nege psa. Psu med blazinicami odstranimo odvečno dlako in s tem preprečimo da bi se dlaka vozlala in s tem koža pod zavozlano dlako vnela. S pristriženimi, čistimi tačkami tudi preprečimo da bi vaš kuža v hišo prinesel umazanijo.  Posebno pozornost posvečamo negi blazinic v zimskem in letnem času.

Pozornost morate posvetiti tudi krempljem. Če se pes veliko giba po asfaltu oz. trdih površinah, se kremplji brusijo sami (vsaj na zadnjih nogah),  če pa zrastejo preveč, jih je treba skrajšati. To je zelo pomembno, saj predolgi kremplji psa ovirajo pri hoji, lahko se pojavijo celo deformacije šapic. Ne pozabite na peti krempelj, ki je pogosto zelo zavit in se lahko celo zaraste v kožo, kar povzroči huda vnetja. Krajšanje krempljev opravljamo s posebej prilagojenimi škarjami.

In kako veste, da so kremplji predolgi? Enostavno,  psa postavite na ravno površino, če se kremplji dotikajo tal, so predolgi in potrebno jih je skrajšati.


Redna nega ušes je zelo pomembna. Manjša količina ušesnega masla ne povzroča škode, večja količina ušesnega masla pa maši sluhovode in povzroča razna vnetja ušes.  Za vnetje ušes so najbolj dovzetni psi, ki imajo dolga, viseča ali zelo poraščena ušesa, saj s tem preprečujejo dostop zraka v sluhovod.  Vnetje prepoznamo po neprijetnem vonju, ki prihaja iz ušes, otresanju z glavo ali praskanjem po uhljih. Psom, ki imajo močno poraščene sluhovode moramo dlako, ki segajo v sluhovod, nežno populiti, da omogočimo boljši prehod zraka vanj. Nato jih očistimo z čistilnimi blazinicami.

Tudi oči potrebujejo nego, saj je dlaka mnogokrat obarvana od solz (v notranjemu očesnem kotu iz solz in umazanije nastane krasta, ki lahko povzroči vnetje). V našem salonu čiščenje teh predelov opravimo s posebno emulzijo, ki ne draži očesne sluznice in obenem neguje občutljivo kožo in zmehča morebitne kraste. Dlako okoli oči je potrebno postriči,  da ne pride do vnetij oči in da kuža bolje vidi.

Nega zob in dlesni pripomore k zdravemu in lepemu videzu kužka. Uporabljamo zobno pasto in sprej za čiščenje in nego zob in dlesni. Deluje dezinfekcijsko in preprečuje slab zadah.Analne žleze se nahajajo ob zadnjični odprtini.  Navadno pes žleze prazni že med » označevanjem teritorijev «, ali med blatenjem, lahko pa pride do tega, da mu to ne uspe. Tako se žleze vedno bolj polnijo in polnijo, kar lahko pripelje do hudega vnetja. Da ima pes vnete analne žleze ugotovimo, če opazimo drsanje po zadnjični odprtini ali po neznatnem smradu, ki prihaja iz zadnjične odprtine vašega ljubljenčka. Vrečke praznimo tako, da jih s pravilnim prijemom nežno stisnemo in tako izločimo vso odvečno zalogo.